lauantai 2. marraskuuta 2019

Viimeinen

Hei!

Kulmatontin talo on valmis ja perheemme on asuttanut tätä taloa jo kaksi ja puoli vuotta. Muuttamisen jälkeen taloa on maalattu ja pihaa laitettu. Kesän 2019 aikana tehtiin viimeinen tarkastus, eli lopputarkastus ja kaikki meni läpi. Vielä on kuitenkin jonkin verran tekemistä. Autokatoksen rimoja on muutama maalaamatta ja piha kaipaa vielä istutuksia. Näitä hommia jatkamme taas ensi keväänä. Sisustuskin vielä elää.

Tämän kirjoituksen myötä lopetan tämän blogin kirjoittamisen, mutta Kulmatontin talon elämää voi seurata edelleen Instagramissa nimellä Kulmatontintalo.

Loppuun laitan linkin, josta pääsee näkemään kotimme. Kuvat on ottanut Marko Göös Kotimestareilta.


https://rawian.info/kotimestarit/230517elo/


Jenni

maanantai 22. toukokuuta 2017

Keittiö

Ensimmäisenä ajattelin esitellä meidän keittiön. Keittiö on Novartin keittiö A la carte-mallistosta. Kävimme Lahdessa Launeen Keittiömaailmassa alkusyksystä tekemässä kiintokalustevalikoimia ja niistä voi lukea postauksesta täältä.  Muistutuksena laitan ensin kotimme pohja piirustuksen, jonka rinnalla on helpompi hahmottaa keittiötä ja sen sijaintia. Valmis keittiö näyttää tältä.





Alakaapistojen ja laatikoiden etusarjat ja ovet ovat valkoiset, joissa on uravedin.


Kaikki kodinkoneet: liesi, uuni, astianpesukone, jää- ja pakastinkaappi ovat Electroluxin mallistosta. Niihin ollaan oltu todella tyytyväisiä. Liesi on induktioliesi ja uuni on todella nopea ja tehokas.


Allas on Stalan musta komposiittiallas. Todella helppo pitää puhtaana ja mukana tuli myös puhdistussieni. Altaan oikeassa yläreunassa on pieni lisäallas, josta voi kaataa vaikka maidot viemäriin, jos altaassa on tiskivesi. Meillä tuon pienen lisäaltaan päällä nojailee usein kahvinkeittimen suodatinpussiteline valumassa, ennen kuin suodatinpussi kipataan roskikseen. Altaan vasemmassa yläreunassa on tulpan säädin, joka on tosi kätevä, kun altaassa on likainen tiskivesi, niin ei tarvitse laittaa käsiä likaveteen, vaan tulpan saa auki tuosta pienestä neliönupista.
Hana on Oraksen Safira pesukoneliittimellä.



Ruokapöytä on asetettu keittiöstä päin ensimmäisen ikkunan eteen. Tuon ikkunan ääressä juon usein aamukahvini ja ihailen ihanaa näkymää pellolle, jossa tämän lyhyen asumisen aikana on ihailtu luonnon ihmeitä: neljää hirveä, kahta peuraa, jäniksiä, kurkea muutamaa muuta lintua, joita en ole vielä tunnistanut ja aivan mahtavia auringon laskuja.


Pari avohyllyä asennettiin saarekkeen yläpuolelle, niihin olisi tarkoitus saada jokin kiva asetelma aikaan.



Keittiön välitilaan laitettiin valkoinen kiiltävä laatta tiililadonnalla. Laattojen koko on 10x30 cm.





Saarekkeeseen ostettiin kolme Ikean valkoista baarijakkaraa. Tason alle asennettiin himmennettävä led-valokisko, joka tuo mukavasti epäsuoraa tunnelmavaloa olohuoneeseen päin. 




Keittiö katossa on viisihaarainen spottivalaisin, jota en hoksannut laittaa kuvaushetkellä päälle, joten kuvat näyttävät hivenen hämäriltä. Todellisuudessa keittiö on todella valoisa ja lamppuja ei tule juurikaan edes polteltua. Valoa tuo isojen ikkunoiden lisäksi ovi takapihan lasitetulle terassille. siitäkin tulen tekemään jutun.



sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kaikki hyvin!

Tässä sitä ollaan pitkästä aikaa. Minun piti kirjoitella jo hyvin paljon aikaisemmin, mutta eihän ne asiat menneet ihan niin kuin piti, mutta täällä sitä nyt ollaan taas. Kirjoitteluun tosiaan tuli aika pitkä tauko. Mutta nyt kaikki on hyvin ja me asutaan uudessa kodissa!



Viikolla yhdeksän sairastuin ja tavaroiden pakkaamisesta ja lajittelusta ei yksinkertaisesti tullut mitään. Sänky vei voiton. Silloin oli tarkoitus saada kaikki tavarat valmiiksi pakattua, vain tarpeellisimmat tavarat pitää esillä. Olimme nukkuneet lattialla jo helmikuusta lähtien, kun myin huonekaluja, jotka eivät uuteen kotiin pääse, pois. Muuttotarkastus lähestyi ja halusimme muuttaa heti uuteen kotiin. Siivosin uutta ja vanhaa kotia puolikuntoisena. En pidä muuttamisesta. Ja jälleen muistin, miksi olemme muuttaneet niin harvoin. Vanhassa kodissa ehdimme asustella lähes 15 vuotta. siinä ajassa oli kerennyt kaiken näköistä tavaraa kertyä, jota hävitimme melko rohkealla kädellä, silti tavaraa jäi vielä paljon, jota vielä täällä uudessa kodissa pistän pois kierrätykseen tai roskiin.

Maaliskuun 7. päivä kello 15 alkoi uuden kodin muuttotarkastus, viralliselta nimeltä käyttöönottotarkastus. Tarkastuksessa olivat läsnä meidän lisäksi mestarimme, rakennustarkastaja Hollolan kunnasta ja Kotimestareiden Samuli Ollikainen. Kyllä meitä jännitti. Meillähän ei ollut mitään tietoa, mitä tällaisessa tarkastuksessa käydään läpi, miten valmis talon tuli olla ja mihin kaikkeen tarkastaja puuttuisi tai ei puuttuisi. Loppujen lopuksi tarkastustilaisuus sujui hyvin, saimme muuttoluvan, vaikka pieniä huomautuksia saatiin, ne eivät estäneet muuttoluvan saamista. Yksi tällainen oli lumiesteen puuttuminen autokatoksen katolta, jonka vieressä on kulku tekniseen tilaan. Tällaiset puutteet tullaan tietenkin korjaamaan viimeistään lopputarkastukseen mennessä.

Hyvillä mielin pääsimme muuttamaan. Lauantaina 11.3. talkooporukka kokoontui ja muuttoauto oli vuokrattu. Tavarat siirtyivät vanhasta kodista uuteen kotiin pikavauhtia, vaikka pakkaamisessa tuli kiire. Kaikki isommat tavarat saatiin siirrettyä lauantain aikana  ja pienempää sälää ajettiin henkilöautolla pitkin seuraavaa viikkoa. onneksi olimme suunnitelleet muuttomme sillä tavalla, ettei vanhaa asuntoa tarvinnut vielä luovuttaa, vaan meillä oli kuun loppuun asti aikaan. Loppujen lopuksi vanha asunto luovutettiin uusille asukkaille tiistaina 28.3.




Koin muuton todella rankaksi ja sanoinkin, että toivottavasti seuraava muutto on, jos on pakko muuttaa, palvelutaloon ja sen muuton hoitaa jotkut muut. Mutta nyt kaikki on hyvin! Rakastan tätä kotia ja ikkunoista avautuvaa maisemaa. Piha on vielä työmaa, mutta pikkuhiljaa sitäkin ruvetaan laittamaan, joitain tauluja puuttuu paikoiltaan, samoin osa minun vaatteista on vielä matkalaukussa, varasto on vielä ihan sekaisin, mutta kyllä tämä tästä. Nautin nyt vain elämästäni tässä uudessa kodissa! Ihan parasta! Kiitos kotimestarit teitte unelmistamme totta!

Seuraavissa kirjoituksissa tulen esittelemään uutta kotiamme!

Jenni

maanantai 20. helmikuuta 2017

Kalusteasennuksia

Viikolla viisi saapui talollemme kalustetoimitus Novartilta. Tupa oli täynnä kalustelaatikoita. Edellisellä viikolla oli päästy jo laatoitushommiin ja valmista jälkeä alkoi näkymään. Olimme tosi tyytyväisiä laattavalikoimiimme. Taitavat laatoitusmiehet olivat tehneet laatoitustyöt todella siististi ja viimeistellysti.

Keittiön kiintokalusteita, kuvassa näkyy myös eteiseen ja keittiöön valitsemamme lattialaatta.




Vessan laatoitusvalinnat

Pesuhuoneen laatat seinässä.

Viikolla kuusi oli jo kalusteita asennettu ja työt etenivät todella nopeasti. Takka oli myös saanut huntunsa ylleen ja näytti hyvältä sekin. Kalusteasennusten lomassa asennettiin myös laminaattilattia paikoilleen, sisäovia, katto- ja lattialistoja. Valmista syntyi joka päivä.

Keittiö


Kodinhoitohuone




Sisäovet ovat peruslaakaovet.

Electroluxin saarekemallinen liesituuletin.

Electroluxin jää-ja pakastinkaapit

Linnatulen Juhana-takka

Sähköasentaja Markus Romppainen oli myös käynyt talolla ja asentanut sekä kytkenyt mm. valoja, lattialämmityksen termostaattisäätimet ja kiukaan. Talolla oli valoa niin ulkona kuin sisällä.


Olohuoneen spotit

Harvian Cilindro kiuas


Ulkovalaistus

Ulkovalaistus auringonlaskun värjäämällä sisääntuloseinällä.



Suurin osa projektista on sujunut todella hyvin talotoimittajamme puolelta ja muutenkin koko projektin aikana, mutta on jotain haastettakin ollut: Viikolla viisi oli hormitarkastus, jossa läsnä olivat rakennustarkastaja Hollolan kunnalta, mestarimme ja mieheni. Takkamme on Linnatulen Juhana-takka ja sen oli asentaneet ammattilaiset valmistajan ohjeiden mukaan. Takkavalmistajamme suositus on asentaa paloturvavillaa hormin ympärille 30mm, takka-asentajamme olivat asentaneet villaa 50mm, mutta koska takassamme on ns. kesäpelti, on uusien suositusten mukaan hormin ympärille asennettava 100mm paloturvavillaa. Onneksi välikattoomme ei oltu puhallettu vielä puhallusvillaa, joten lisäeristystä on kohtuullisen helppo lisätä.


Tähän hormiin tulee lisätä vielä paloeristysvillaa

Toinen epäkohta ilmeni, kun sisäovet oli asennettu. Huomasimme, että pesuhuoneeseen oli vaara jäädä jumiin, kun ovi kodinhoitohuoneen ja olohuoneen välillä on täysin auki. Ovet myös kolisivat yhteen ja ei olisi kestänyt kauan, kun maalattu ovi olisi ollut täysin klommoilla. Harmitellessa asiaa ja pähkäillessämme, miten ratkaisemme ongelman, koska oven siirtäminen etäämmälle olisi ollut aikamoinen homma, kun sähköasentajakin oli asentanut jo valokatkasiat oven viereen. Tässä vaiheessa melkein itku tuli, mutta yön yli nukuttua ja asiaa pyöriteltyä päässäni, päätin ehdottaa oven kääntämistä toisin päin eli aukeamaan olohuoneeseen päin. Myös työnjohtajamme Samuli Ollikainen oli asiasta samaa mieltä ja nyt ovi on käännetty aukeamaan toisin päin.

Nyt, kun talolla tapahtuu paljon ja muuttotarkastuskin lähenee, yritän kirjoitella useammin.

Näihin tunnelmiin!

Jenni

maanantai 23. tammikuuta 2017

Sisä- ja vähän ulkotöitä

Viikko ennen joulua talolla aloitettiin sisustukselliset sisätyöt.  Maalari tasoitteli ja hioi seiniä, kunnes joulun välipäivinä  seinät olivat saaneet oikean sävynsä. Kotimme seinäpinnat ovat hyvin harmooniset: perussävy on paperin valkoinen ja lisäksi ripaus vaalean harmaata ja tumman sinistä. Värikoodit löytyvät edellisestä postauksesta täältä.




Näkymä olohuoneesta pojan huoneeseen. Poika on itse valinnut huoneensa seinän värin.

Olohuoneen harmaa seinä

Lähikuva Pojan huoneen sävystä.

Olohuoneen seinä eteisestä päin. Edessä näkyy myös takka ja kodinhoitohuoneen oviaukko.

Valkoinen yleissävy.

Näkymä kodinhoitohuoneen ovelta keittiöön ja eteiseen päin.

Harmaa seinä keittiöstä päin.


Ennen joulua tekniseen tilaan asennettiin myös Nibe-poistoilmapumppu.



Tällä viikolla alkavat laatoitustyöt. Viime viikolla talolle saapuivat jo laattatuotteet, joten laitan nyt muutamia kuvia valinnoistamme. Kylpyhuoneen ja saunatilan lattiavalu saa vielä kuivua pari päivää, ennen kuin siellä aloitellaan laatoitustyöt. Muualta betoninen lattiavalu olikin jo kuiva.

Keittiön ja eteisen iso vaalean harmaa lattialaatta.

WC:n ja pesuhuoneen tehosteseinän laatta.

Lattialaatta vessaan, kodinhoitohuoneeseen, kylpyhuoneeseen ja saunaan.


Viime viikon lopulla myös sähkömiehemme Markus Romppainen oli käynyt asentelemassa ulkovaloja, liiketunnistimen ja pistokkeita. Näyttää niin hyvältä!


Ulkovaloiksi valitsimme mustat ylös- sekä alaspäin valaisevat ledvalot.




Autokatoksen liikkeentunnistin, joka ohjaa autokatoksen valoja.

Autokatoksen valot


Takan valaminen on myös aloitettu, mutta odottaa vielä valmistumistaan.


Linnatulen Juhana-takka


Työt etenevät hurjaa vauhtia ja koko perhe odottaa jo kovasti muuttoa omaan kotiin. Parisen kuukautta pitäisi vielä malttaa, ennen kuin muutto kuormamme lähtee kohti Kukkilaa.

Tammikuun alussa saimme myös myynnissä olleesta kodistamme tarjouksen, jonka hyväksyimme. Hyvillä mielin pääsemme siis muuttamaan uuteen unelmakotiin. Tämän innoittamana innostuimme myös juhlistamaan asiaa kuohuviinillä ja kilistimme laseja hyvän ystävän kanssa.




Jenni