maanantai 20. helmikuuta 2017

Kalusteasennuksia

Viikolla viisi saapui talollemme kalustetoimitus Novartilta. Tupa oli täynnä kalustelaatikoita. Edellisellä viikolla oli päästy jo laatoitushommiin ja valmista jälkeä alkoi näkymään. Olimme tosi tyytyväisiä laattavalikoimiimme. Taitavat laatoitusmiehet olivat tehneet laatoitustyöt todella siististi ja viimeistellysti.

Keittiön kiintokalusteita, kuvassa näkyy myös eteiseen ja keittiöön valitsemamme lattialaatta.




Vessan laatoitusvalinnat

Pesuhuoneen laatat seinässä.

Viikolla kuusi oli jo kalusteita asennettu ja työt etenivät todella nopeasti. Takka oli myös saanut huntunsa ylleen ja näytti hyvältä sekin. Kalusteasennusten lomassa asennettiin myös laminaattilattia paikoilleen, sisäovia, katto- ja lattialistoja. Valmista syntyi joka päivä.

Keittiö


Kodinhoitohuone




Sisäovet ovat peruslaakaovet.

Electroluxin saarekemallinen liesituuletin.

Electroluxin jää-ja pakastinkaapit

Linnatulen Juhana-takka

Sähköasentaja Markus Romppainen oli myös käynyt talolla ja asentanut sekä kytkenyt mm. valoja, lattialämmityksen termostaattisäätimet ja kiukaan. Talolla oli valoa niin ulkona kuin sisällä.


Olohuoneen spotit

Harvian Cilindro kiuas


Ulkovalaistus

Ulkovalaistus auringonlaskun värjäämällä sisääntuloseinällä.



Suurin osa projektista on sujunut todella hyvin talotoimittajamme puolelta ja muutenkin koko projektin aikana, mutta on jotain haastettakin ollut: Viikolla viisi oli hormitarkastus, jossa läsnä olivat rakennustarkastaja Hollolan kunnalta, mestarimme ja mieheni. Takkamme on Linnatulen Juhana-takka ja sen oli asentaneet ammattilaiset valmistajan ohjeiden mukaan. Takkavalmistajamme suositus on asentaa paloturvavillaa hormin ympärille 30mm, takka-asentajamme olivat asentaneet villaa 50mm, mutta koska takassamme on ns. kesäpelti, on uusien suositusten mukaan hormin ympärille asennettava 100mm paloturvavillaa. Onneksi välikattoomme ei oltu puhallettu vielä puhallusvillaa, joten lisäeristystä on kohtuullisen helppo lisätä.


Tähän hormiin tulee lisätä vielä paloeristysvillaa

Toinen epäkohta ilmeni, kun sisäovet oli asennettu. Huomasimme, että pesuhuoneeseen oli vaara jäädä jumiin, kun ovi kodinhoitohuoneen ja olohuoneen välillä on täysin auki. Ovet myös kolisivat yhteen ja ei olisi kestänyt kauan, kun maalattu ovi olisi ollut täysin klommoilla. Harmitellessa asiaa ja pähkäillessämme, miten ratkaisemme ongelman, koska oven siirtäminen etäämmälle olisi ollut aikamoinen homma, kun sähköasentajakin oli asentanut jo valokatkasiat oven viereen. Tässä vaiheessa melkein itku tuli, mutta yön yli nukuttua ja asiaa pyöriteltyä päässäni, päätin ehdottaa oven kääntämistä toisin päin eli aukeamaan olohuoneeseen päin. Myös työnjohtajamme Samuli Ollikainen oli asiasta samaa mieltä ja nyt ovi on käännetty aukeamaan toisin päin.

Nyt, kun talolla tapahtuu paljon ja muuttotarkastuskin lähenee, yritän kirjoitella useammin.

Näihin tunnelmiin!

Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti