lauantai 26. marraskuuta 2016

Sehän alkaa näyttämään talolta

Tänään käytiin taas rakennuksella siivoilemassa. Tilattiin roskalava ja saatiin kätevästi siivoiltua isompia roskia ja rakennusjätettä pois. Tontillemme perustusten päälle on noussut talo ja runsaassa kuukaudessa on tapahtunut paljon. Ajattelin tämän vaiheen esitellä useammalla kuvalla ja jättää tekstiä vähemmälle, näin näkee ehkä selvemmin talo vaiheita, kuin monimutkaisten teknisten selvitysten avulla. Työmaallamme on ahkeroinut kaksi Kotimestareiden timpuria, Janne ja Pasi, joiden työn jälki on ollut ihailtavaa ja työtahti ansiokasta. Heidän kanssaan yhteistyö on sujunut vaivattomasti, kuten myös sähkötöistä vastanneen Markus Romppaisen  ja LVI Masafixin kanssa.

13.10.2016

Rungon pystytys alkoi. Ensimmäisenä päivänä näkyi jo tulosta. Raakileesta pystyi jo hahmottamaan ikkunoiden ja ovien paikkoja.






18.10.2016

Kattotuolit on nostettu ylös, autokatos on alkanut muotoutua ja talon sekä autokatoksen päätykolmiot ovat saaneet jo verhoilulaudat ja tuulensuojalevyt.







21.10.2016

Tuulensuojalevyt peittävät jo osittain seiniä.





6.11.2016

Tupaa on alettu lämmittämään ja ensilumi saatiin maahan. Sisällä valmistellaan seuraavan viikon lattiavalua, ikkuna- ja oviaukot on peitetty ja tuulensuojalevyjen päälle on asennettu ulkoverhouslautoja varten koolaukset.



7.11.2016

Janne ja Pasi ovat jatkaneet ulkotöitä ja rakentaneet katoksen alkua.



 8.11.2016

Ennen lattiavalua perustusten päälle asennettiin lattiastyroksit, raudoitusverkot ja vesikiertoisen lattialämmityksen putket. 9.11.2016 lattia valettiin.





13.11.2016

Lattiavalun kuivuessa on talo saanut osittaisen ulkoverhouslaudoituksen ja kattotiilet katolle. Myös sisätöitä on pystytty jatkamaan ja talo on saanut jo ennen lattiavalua villat ulkoseiniin.





19.11.2016

Väliseinät ovat nousseet. Nyt alkaa jo hahmottamaan huonejakoa ja -kokoa. Samaan aikaan työmaalla asennushommia tekee sähkö- ja LVI- asentajat. Myös ikkunat ovat saapuneet ja ne on myös asennettu. Ikkunat ovat Lammin ikkuna Oy:n. Pääoven paikalle on laitettu väliaikainen ulko-ovi, mutta takapihan ja teknisen tilan ovet ovat vielä paketissa.





24.11.2016

Takapihan ja teknisen tilan ovet on asennettu. Myös levytystyö ja väliseinien villoitus alkaa valmistumaan.





26.11.2016

Terassia on alettu tekemään. Tänään oltiin talolla siivoushommissa ja huomenna jatketaan. Näyttää jo niin hienolta!




Puolitoista kuukautta on mennyt vauhdilla ja siinä ajassa myös kotimme on edennyt paljon. Olemme käyneet myös Orimattilan Värisilmässä tekemässä sisustusvalintoja. Aika modernilla ja ajattomalla linjalla oltiin ja eikä tarvinnut edes tapella ;). Niistä päätöksistä kirjoittelen seuraavaksi.

Jenni