lauantai 22. lokakuuta 2016

Sähkösuunnittelusta vähän

Pitkästä aikaa! Syksy on nyt päässyt vauhdilla alkuun. Eletään jo lokakuuta, ensi viikollakin siirrytään talviaikaan, hui! Kuukauden päivät ovat olleet hiljaiseloa niin tässä blogissa kuin tontillakin. Perustukset ovat olleet valmiina syyskuun puolesta välistä asti ja runkotoimitusta ollaan odotettu. Viime viikolla, torstaina talo sitten alkoi nousta ylöspäin. Runkotoimituksesta kirjoittelen tarkemmin myöhemmin, kun olemme saaneet talon sateelta suojaan. Silloin jaan myös kuvia eri vaiheista.

Tämän päivän kirjoitus liittyy sähkösuunnitelmaan ja siihen tehtyihin muutoksiin. Kotimestareiden kautta sähkösuunnitelman ja asennustyöt tekee Sähkötyö Romppainen. Alapuolella on pohjapiirustus talostamme ja Markus Romppaisen tekemä suunnitelma.



Seuraavanlaisia muutoksia teimme Markuksen suunnitelmaan:

K+OH:
  1. F- ja G-valokytkimet siirretään WC:n ja MH2:n väliselle seinän pätkälle, jossa on lisäksi ET:n B-valokytkin.
  2. 2-osaisia pistorasioita lisätään keittiön saarekkeen ja ikkunan väliin, ns. TV-seinälle ja keittiön kaappien päälle tuleville led-loisteputkivalaisimille.
  3. Keittiön saarekkeen istuinlipan alle asennetaan led-valolista.
MH1:
  • Ei muutoksia.
MH2:
  1. Multipistorasia, jossa on 2-napainen pistorasia, TV-antennirasia ja ATK-rasia, siirretään teknisentilan vastaiselle seinälle ja 2-napainen pistorasia vaatehuoneen vastaiselle seinälle.
MH3:
  1. Multipistorasia siirretään ikkunaseinältä teknisentilan vastaiselle seinälle ja 2-napainen pistorasia siirretään varaston vastaiselle seinälle.
KHH:
  1. 2-osainen pistorasia lisätään saunan vastaiselle seinälle siivouskaapin viereen.
PH:
  1. WC-pöntön ja lavuaarin väliin asennetaan 2-napainen pistorasia.
  2. Toimitukseen kuuluva kattoplafondi jätetään pois ja me hankitaan siihen kostean tilan "kristallikruunu". Kai sitä yhdessä huoneessa saa olla vähän bling blingiä  muuten modernissa kodissa ;).
WC:
  1. 2-napainen pistorasia lisätään alakaappien sisään.
AUTOKATOS:
  1. A-kytkimen tilalle asennetaan 2-nappinen valokytkin.
  2. Katokseen asennetaan liiketunnistimella toimivat valot.
ULOS:
  1. Paljulle asennettaan lisäpistorasioita 4 kappaletta.
Värilämpötilaksi valitsimme 4000K, paitsi pesuhuoneeseen tulee 3000K. Kaikki valot ovat ledejä.
 

Tällaista tällä kertaa!

Jenni