maanantai 22. toukokuuta 2017

Keittiö

Ensimmäisenä ajattelin esitellä meidän keittiön. Keittiö on Novartin keittiö A la carte-mallistosta. Kävimme Lahdessa Launeen Keittiömaailmassa alkusyksystä tekemässä kiintokalustevalikoimia ja niistä voi lukea postauksesta täältä.  Muistutuksena laitan ensin kotimme pohja piirustuksen, jonka rinnalla on helpompi hahmottaa keittiötä ja sen sijaintia. Valmis keittiö näyttää tältä.





Alakaapistojen ja laatikoiden etusarjat ja ovet ovat valkoiset, joissa on uravedin.


Kaikki kodinkoneet: liesi, uuni, astianpesukone, jää- ja pakastinkaappi ovat Electroluxin mallistosta. Niihin ollaan oltu todella tyytyväisiä. Liesi on induktioliesi ja uuni on todella nopea ja tehokas.


Allas on Stalan musta komposiittiallas. Todella helppo pitää puhtaana ja mukana tuli myös puhdistussieni. Altaan oikeassa yläreunassa on pieni lisäallas, josta voi kaataa vaikka maidot viemäriin, jos altaassa on tiskivesi. Meillä tuon pienen lisäaltaan päällä nojailee usein kahvinkeittimen suodatinpussiteline valumassa, ennen kuin suodatinpussi kipataan roskikseen. Altaan vasemmassa yläreunassa on tulpan säädin, joka on tosi kätevä, kun altaassa on likainen tiskivesi, niin ei tarvitse laittaa käsiä likaveteen, vaan tulpan saa auki tuosta pienestä neliönupista.
Hana on Oraksen Safira pesukoneliittimellä.



Ruokapöytä on asetettu keittiöstä päin ensimmäisen ikkunan eteen. Tuon ikkunan ääressä juon usein aamukahvini ja ihailen ihanaa näkymää pellolle, jossa tämän lyhyen asumisen aikana on ihailtu luonnon ihmeitä: neljää hirveä, kahta peuraa, jäniksiä, kurkea muutamaa muuta lintua, joita en ole vielä tunnistanut ja aivan mahtavia auringon laskuja.


Pari avohyllyä asennettiin saarekkeen yläpuolelle, niihin olisi tarkoitus saada jokin kiva asetelma aikaan.



Keittiön välitilaan laitettiin valkoinen kiiltävä laatta tiililadonnalla. Laattojen koko on 10x30 cm.





Saarekkeeseen ostettiin kolme Ikean valkoista baarijakkaraa. Tason alle asennettiin himmennettävä led-valokisko, joka tuo mukavasti epäsuoraa tunnelmavaloa olohuoneeseen päin. 




Keittiö katossa on viisihaarainen spottivalaisin, jota en hoksannut laittaa kuvaushetkellä päälle, joten kuvat näyttävät hivenen hämäriltä. Todellisuudessa keittiö on todella valoisa ja lamppuja ei tule juurikaan edes polteltua. Valoa tuo isojen ikkunoiden lisäksi ovi takapihan lasitetulle terassille. siitäkin tulen tekemään jutun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti