sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kaikki hyvin!

Tässä sitä ollaan pitkästä aikaa. Minun piti kirjoitella jo hyvin paljon aikaisemmin, mutta eihän ne asiat menneet ihan niin kuin piti, mutta täällä sitä nyt ollaan taas. Kirjoitteluun tosiaan tuli aika pitkä tauko. Mutta nyt kaikki on hyvin ja me asutaan uudessa kodissa!



Viikolla yhdeksän sairastuin ja tavaroiden pakkaamisesta ja lajittelusta ei yksinkertaisesti tullut mitään. Sänky vei voiton. Silloin oli tarkoitus saada kaikki tavarat valmiiksi pakattua, vain tarpeellisimmat tavarat pitää esillä. Olimme nukkuneet lattialla jo helmikuusta lähtien, kun myin huonekaluja, jotka eivät uuteen kotiin pääse, pois. Muuttotarkastus lähestyi ja halusimme muuttaa heti uuteen kotiin. Siivosin uutta ja vanhaa kotia puolikuntoisena. En pidä muuttamisesta. Ja jälleen muistin, miksi olemme muuttaneet niin harvoin. Vanhassa kodissa ehdimme asustella lähes 15 vuotta. siinä ajassa oli kerennyt kaiken näköistä tavaraa kertyä, jota hävitimme melko rohkealla kädellä, silti tavaraa jäi vielä paljon, jota vielä täällä uudessa kodissa pistän pois kierrätykseen tai roskiin.

Maaliskuun 7. päivä kello 15 alkoi uuden kodin muuttotarkastus, viralliselta nimeltä käyttöönottotarkastus. Tarkastuksessa olivat läsnä meidän lisäksi mestarimme, rakennustarkastaja Hollolan kunnasta ja Kotimestareiden Samuli Ollikainen. Kyllä meitä jännitti. Meillähän ei ollut mitään tietoa, mitä tällaisessa tarkastuksessa käydään läpi, miten valmis talon tuli olla ja mihin kaikkeen tarkastaja puuttuisi tai ei puuttuisi. Loppujen lopuksi tarkastustilaisuus sujui hyvin, saimme muuttoluvan, vaikka pieniä huomautuksia saatiin, ne eivät estäneet muuttoluvan saamista. Yksi tällainen oli lumiesteen puuttuminen autokatoksen katolta, jonka vieressä on kulku tekniseen tilaan. Tällaiset puutteet tullaan tietenkin korjaamaan viimeistään lopputarkastukseen mennessä.

Hyvillä mielin pääsimme muuttamaan. Lauantaina 11.3. talkooporukka kokoontui ja muuttoauto oli vuokrattu. Tavarat siirtyivät vanhasta kodista uuteen kotiin pikavauhtia, vaikka pakkaamisessa tuli kiire. Kaikki isommat tavarat saatiin siirrettyä lauantain aikana  ja pienempää sälää ajettiin henkilöautolla pitkin seuraavaa viikkoa. onneksi olimme suunnitelleet muuttomme sillä tavalla, ettei vanhaa asuntoa tarvinnut vielä luovuttaa, vaan meillä oli kuun loppuun asti aikaan. Loppujen lopuksi vanha asunto luovutettiin uusille asukkaille tiistaina 28.3.




Koin muuton todella rankaksi ja sanoinkin, että toivottavasti seuraava muutto on, jos on pakko muuttaa, palvelutaloon ja sen muuton hoitaa jotkut muut. Mutta nyt kaikki on hyvin! Rakastan tätä kotia ja ikkunoista avautuvaa maisemaa. Piha on vielä työmaa, mutta pikkuhiljaa sitäkin ruvetaan laittamaan, joitain tauluja puuttuu paikoiltaan, samoin osa minun vaatteista on vielä matkalaukussa, varasto on vielä ihan sekaisin, mutta kyllä tämä tästä. Nautin nyt vain elämästäni tässä uudessa kodissa! Ihan parasta! Kiitos kotimestarit teitte unelmistamme totta!

Seuraavissa kirjoituksissa tulen esittelemään uutta kotiamme!

Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti