maanantai 29. elokuuta 2016

Tontilla alkaa tapahtumaan: maatöitä ja anturan valamista



Saimme rakennusluvan postitse kotiin viime viikon torstaina. Nyt tontilla oli siis virallinen lupa aloittaa työt. Ja niinpä ne alkoivatkin hyvin nopeaan tahtiin. Otimme maatyöt samalta yritykseltä kuin talomme eli Kotimestareilta. Alustavasti oltiin ajateltu, että maatyöt pääsevät käyntiin vasta syys-lokakuussa, mutta koneen vapauduttua Kotimestareilla, he pääsivätkin saman tien töihin. Perjantaina kauhan iskeydyttyä maahan alkoi konkreettinen työn jäljen näkyminen. Varsinaisiin maatöihin kului n. 3,5 päivää, tämän jälkeen alettiin valamaan anturaa.

Maapohjatutkimuksen lausunnon mukaan humus ja löyhää maata tulisi poistaa n. metrin verran rakennusalueelta. Kaivuusyvyyteen asennetaan 1 luokan suodatinkangas. Tämän jälkeen rakennusalueelle tehdään normaali täyttö routimattomasta sorasta.  Antura valetaan vähintään 0,5 m levyisenä.

Loppujen lopuksi maata poistettiin vain n. 0,5 m. Mestarimme ja maaurakoitsija totesivat maan olevan tarpeeksi kantavaa ja painetta tasaamaan valettaisiin vielä antura. Jos maata oltaisiin kaivettu enemmän olisi ollut vaara, että talo olisi jäänyt kuoppaan. Nyt tuotiin vielä 10 cm lisätäyttöä ehkäisemään, ettei talo jäisi kuoppaan.


Tontin sisäänajoliittymä

Pohjan tarkastelua












Anturan valaminen




Jännittävissä tunnelmissa!
Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti