maanantai 1. elokuuta 2016

Lomailua

Onpas aika vierähtänyt nopeasti. Hiljaista on ollut tällä blogirintamalla lomailujen takia. Minulla on vielä tämä viikko lomaa ja palailen ensiviikolla työpaikalleni. Miehelläni ja pojalla jatkuu lomat vielä parisen viikkoa.

Rakennusprojektissa on tällä hetkellä odotusvaihe. Lupapaperit ovat edelleen kunnassa. Olemme saaneet kuitenkin ns. alustavan luvan. Rakennuslupa olisi tullut todella nopeasti kunnalta jo viikossa, mutta yhden naapurin kuuleminen piti saada vielä hakemuksen liitteeksi. Naapurimme oli reissussa, jolloin saimme kuulemisen himpun verran liian myöhään ennen kuin rakennusvalvoja jäi itse lomalle.

Myös piirustuksiin piti tehdä katto kaltevuuden korotus. Olimme toimittaneet kyllä kaikki rakennusohjeet talotoimittajalle ja sitä kautta myös arkkitehdille. Talotoimittajamme edustaja oli käynyt myös näyttämässä alustavia piirustuksia kunnassa, eikä tarkastaja ollut siinä vaiheessa vielä huomannut virhettä ja antanut alustavan hyväksynnän rakennukselle. Nyt sitten olemme siinä tilanteessa, että piirustuksiin tehdään vielä kunnan vaatima muutos ja sitä myöden pitäisi lupa olla myönnetty, kunhan lomailijat palaavat lomilta.

Maanmittauslaitokselta odotetaan kiinnityksiä ja vuokraoikeuden kirjaamista. Lomat ovat hidastaneet sitäkin. Pari viikkoa sitten mieheni soitti maanmittauslaitokselle ja eihän meidän hakemukseemme oltu vielä edes laitettu käsittelijää. He kyllä lupasivat laittaa hakemuksemme kiireliseksi. Viime viikolla käytiin heille skannaamassa muutama liite vielä ja nyt sitten vaan odotetaan.

Kesäaika ja erityisesti heinäkuu on Suomessa aikamoinen lomakuukausi, jolloin kunnissa virastot lomailevat ja käsittelyaikoihin on siis varauduttava. Onneksi meillä ei varsinaisesti ei ole kiirettä, mutta sitä on vaan itse niin kärsimätön, ettei malttaisi odottaa näkyviä muutoksia tontilla ja tämän projektin etenemistä.

Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti