maanantai 27. kesäkuuta 2016

Tontti

Olin joskus kauan aikaa ja useita kertoja sitten, miehelleni puhunut haaveista saada talo, oma koti mökkimatkamme varrella olevalta melko uudelta asuinalueelta. Vastaukseksi olin aina saanut: "Tosi kiva alue, mutta ei! Minä en lähde rakentamaan!"  Ymmärsin hänen ajatuksensa tilanteesta: Kun taitoa eikä kiinnostusta ollut rakentamiseen, olihan se tietenkin vaikea kuvitella lähtevänsä niinkin suureen projektiin. Ja tottahan se varmasti on, että hivenen pienemmällä vaivalla sitä olisi ostanut valmiin talon.

Kevättalvella 2016 tulikin sitten viimeiset tontit tältä minun (lue: meidän) unelma-alueelta hakuun. Uskaltauduin ottamaan jälleen asian puheeksi mieheni kanssa ja kuinka ollakaan hyvin hyvin suureksi yllätyksekseni hän vastasikin, että haetaan vaan tonttia. Jouduin kysymään uudestaan ja varmistamaan, että hän oli varmasti ymmärtänyt ja sisäistänyt kysymykseni ja vastannut juuri tähän esittämääni kysymykseen. Mutta niinhän oli vastannut myöntävästi! ME HAETAAN TONTTIA!! Kevyt tuuletus oli paikallaan!

Hollolan kunnan tonttihakemus oli suhteellisen yksinkertainen. Siihen ei tarvinnut esimerkiksi liittää mitään ylimääräisiä liitteitä. Hakemuksessa kysyttiin mm. hakijoiden henkilötiedot, työnantaja, ammatti, nykyinen asunto ja sen tiedot, perheen jäsenet, perheen bruttotulot, kolme tonttitoivomusta, onko aikaisemmin hakenut/saanut tonttia kunnan tai naapurikunnan alueelta. Hakemuksemme kuntaan lähti 15.3.2016.

Tonttien hakuaika oli 11.3. - 24.3.2016. Haettavana oli 19 tonttia, joiden koko vaihteli 1087 - 1469 m2 välillä. Määräaikaan mennessä oli tullut 19 hakemusta. Tonttien arvonta suoritettiin 31.3.2016 numeroimalla hakijat satunnaiseen järjestykseen. Tämän jälkeen arvottiin numerot ja kyseisen numeron saanut hakija sai ensisijaisena hakemansa tontin. Jos se ei ollut vapaa, hakija sai toisen tai kolmannen toiveen, jos ne olivat vapaana.

Edellä mainitulla arvonta menetelmällä meidän satunnaiseksi numeroksi tuli 16, joka nousi arvonnassa ensimmäisenä. Tämähän tarkoitti sitä, että saimme juuri sen tontin, jonka olimme laittaneet hakemukseemme ensimmäiseksi vaihtoehdoksi. Tiedon tonttiarvonnan tuloksista me saimme sähköpostiin jo samana iltana, kun arvonta oli suoritettu.


Tonttimme on kulmatontti, jonka kahdella sivulla on kaksi muuta tonttia ja kahdella sivulla on ajotiet rajana.  Neliöitä meidän tontilla on 1224 m2 ja muodoltaan se on kutakuinkin neliön muotoinen. Näkymä kahdella tienpuoleisilla sivuilla on ehkä maailman kaunein: Iso peltomaisema, jonka muoto muuttuu vuoden aikojen mukaan, pellon laidalla on maalaistalo viljasiiloineen ja muine maatalousrakennuksineen. Pellon takana on metsikköä, jonka lehvästön takaa siintää hivenen myös Vesijärven pinta Paimelan lahdelta. Aurinko laskee kauas peltojen ja metsikön taakse. Tämä on ollut unelmieni näkymä kotitalon ikkunoista useita vuosia ja nyt tuo on toteutumassa.


Jenni



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti